Prague Handball Cup je největší mezinárodní halový turnaj v házené pro mládež konaný každoročně o velikonočních svátcích v Praze, je pořádán pravidelně již od roku 1992. Letošního ročníku se za TJ Astra účastnila hned tři družstva, a to v kategorii minižactva, mladších žákyň a mladších dorostenek.

Početný tým minižactva získal svůj turnajový domov v komplexu hal v areálu Hamr Braník, kde odehrál šest utkání v základní skupině a další dvě v nadstavbové části. Zaznamenal i úspěchy, kdy po bojovném týmovém výkonu porazili družstvo Poruby o jediný gól, nemenší radost nám také udělal infarktový zápas, který došel až do tzv. rozstřelů (volný hod z pozice 7m přímo na brankaře) a náš tým tak slavil další vítězství. Poslední představení, jak už to u vyřazovacích bojů bývá, skončilo nezdarem, ale celkový dojem to rozhodně nepokazilo.

Starší kategorie již zakusují specifika turnaje a na svá utkání dojíždí do různých hal po celé Praze.

Mladší žákyně měly ve svém představení možnost změřit síly i se zahraničními týmy ze Slovenska, Dánska a Švédska. Ve své skupině odehrály šest utkání a skončily na skvělém druhém místě, které jim předurčilo soupeře do dalších bojů. V nadstavbové části se pak utkaly s týmy Slovenska, zápasy sice prohrály, ale ukázaly, že mají kvality, na to se měřit s týmy jako je Iuventa Michalovce.

Svou skvělou kondici potvrdil i náš nejstarší zástupce na turnaji. Tým mladších dorostenek v základní skupině obsadil úžasné druhé místo, kde podlehl jenom jednomu tým z Německa. Tuto skupinu měli opravdu pestrou, naše děvčata tak měla možnost poměřit síly s celky Islandu, Švédska, Nizozemska a samozřejmě i z Česka. Postupová skupina pak už byla kdo z koho, chybělo jen malinko k delšímu působení na turnaji, tým v nadstavbové části podlehl o pouhé dva góly mančaftu z Francie.

Děkujeme všem našim týmům a jejich trenérům za skvělou podívanou a rodičům a dalším příznivcům za nepostradatelnou podporu.